Putoamissuojaimet

Kelautuvat turvatarraimet

Miller TurboLite -kelautuva turvatarrain, nauha 1,7 m


Kelautuva hihnatarrain, joka pysäyttää putoamisen nopeasti ja lyhyelle matkalle. Sopii käytettäväksi myös nostokorissa.

Korvaa vaimentavan liitosköyden. Tarrain sisältää vaimennuksen.

 • Soveltuu käytettäväksi myös kohteissa, joissa ankkuripiste joudutaan valitsemaan käyttäjän jalkojen tasalta (putoamiskerroin = 2)
 • Hihnan max pituus 1,7 m eli työskentelyalue n. 2 m
 • Ruuvilukittava haka kelassa ja hihnan päässä kiinnitystä varten 
 • Sisäänrakennettu leikari estää hihnan kiertymisen
 • Käyttäjän enimmäispaino 136 kg, kun ankkuripiste on käyttäjän yläpuolella
 • Käyttäjän enimmäispaino 100 kg, kun putoamiskerroin = 2 (ankkuripiste jalkojen tasalla)
 • Putoamisen ilmaisin näyttää, jos laitteen varaan on pudottu.
 • Paino 0,86 kg
 • Kuori nylonia
 • Hihna polyesteripinnoitettu Vectran

Kätevä käyttää ja huoltaa. Ei vaadi vuosittaista purkamista, vaan hyväksytty putoamissuojainten tarkastaja saa tehdä vuosittaisen toimintakunnon varmistamisen.

EN360 mukainen kelautuva tarrain


Miller Black Rhino -kelautuva turvatarrain, ruostumaton vaijeri 2,7 m

- kevyt ( 2,0 kg ) ja pieni vaijeritarrain

- valmistettu korroosion kestävistä materiaaleista

Kätevä käyttää ja huoltaa. Ei vaadi vuosittaista purkamista, vaan hyväksytty putoamissuojainten tarkastaja saa tehdä vuosittaisen toimintakunnon varmistamisen.

EN360 mukainen kelautuva tarrain


Miller Falcon -kelautuva turvatarrain, nauha 6 m

- kevyt, paino 1,6 kg


Miller Falcon -turvatarrain, sinkitty tai ruostumaton vaijeri

- vaijeri 6 m

- vaijeri 10 m

- vaijeri 15 m

- vaijeri 20 m

Falcon on nylonkuorella varustettu kovaa käyttöä kestävä, mutta kevyt kelautuva tarrain. Tässä versiossa on sinkitty d 4,8 mm teräsvaijeri. Kelausmekanismi pitää vaijerista aina turhan löysän poissa, turvamekanismi pysäyttää putoamisen ja sisäänrakennettu vaimennin varmistaa putoamisen turvallisen pysäyttämisen.

Standardin EN360 mukainen kelautuva tarrain.

Ei sovellu kohteisiin, joissa vaaraan voi joutua hitaalla liikkeellä esim. vajoamalla varastoituun aineeseen. Tarrain lukittuu, kun vaijerin liikenopeus ylittää asetetun raja-arvon.


Miller MightEvac -turvatarrain / pelastusvinssi, vaijeri 15 m


Kelautuva tarrain, joka on varustettu sisäänrakennetulla pelastusvinssillä. Vinssillä voi pulaan joutuneen henkilön nostaa turvaan esim. säiliöstä tai takaisin turvaan putoamisen jälkeen.

 • toimintapituus 15 m
 • sisäänrakennettu tarraimen varaan putoamisen ilmaisin
 • teräskuori
 • korroosiota kestävät alumiini- ja teräskomponentit
 • pelastusvinssin välityssuhde 5:1
 • edullinen käyttää, ei vaadi vuosittaista vatuutetun huoltajan tekemää tarraimen avaamista, huolellinen tarkastus riittää
 • käteva kantokahva
 • saatavana sekä sinkityllä että ruostumattomalla d 4,8 mm vaijerilla
 • liitettävissä Miller kolmijalkaan (tilaa kiinnitin erikseen)

EN360 mukainen kelautuva tarrain
Paino 13,5 kg
Käyttölämpötila -30 C ... + 50 C
Vinssi on tarkoitettu vain pelastuskäyttöön


Miller -kolmijalka

Alumiininen itselukkiutuva kolmijalka

 • säädettävät jalat
 • jalat lukittuvat työasentoon automaattisesti
 • kaksi erillistä kiinnityspistettä
 • taittopyörä sisältyy toimitukseen
 • soveltuu tavaran ja henkilöiden nostamisen tukipisteeksi
 • erinomainen ankkuripiste säiliöihin ja ahtaiisiin tiloihin laskeutumiseen
 • soveltuu hyvin pelastamiseen
 • varustettavissa vinssillä ja vinssillisellä kelautuvalla tarraimella

EN795 luokan B mukainen ankkuripiste

Kuvan vinssi ei sisälly hintaan.


Miller Manhandler -vinssi, vaijeri 20 m

Manhandler vinssi sopii yhteen Miller kolmijalan kanssa. Tämä itsepidättävä vinssi sopii henkilönostoon ja pelastamiseen. Vinssi lukkiutuu liikenopeuden ylittäessä raja-arvon.

 • Kätevä vinssi, jonka voi liittää Miller-kolmijalkaan
 • Itsepidättävä. Kuorman liike pysähtyy, kun käyttäjän ote irtoaa
 • Välityssuhde 5:1
 • Valmiit liitososat Miller kolmijalkaan
 • Leikarilla varustettu haka
 • Ruostumaton tai sinkitty teräsköysi d 6,8 mm.
 • Toimintapituus 20 m

Sallittu kuorma 150 kg
Paino 16,8 kg
Murtolujuus >10 kN
Käyttölämpötila -30°C to +50°C
EN1496 mukainen


Miller MightEvac -vinssin kiinnike kolmijalkaan

Mightevac kiinnike, jolla pelastusvinssillä varustettu 15 m Mightevac kelautuva tarrain voidaan kytkeä Miller kolmijalkaan.

Protekt CR 200 kelautuva turvatarrain, sinkitty vaijeri

- vaijeri 6 m, 10 m, 15 m

- edullinen kelautuva turvatarrain


Ekman FS934E on kelautuva turvatarrain, sinkitty vaijeri 10 m  

Testattu myös vaakakäyttöön ja reunan yli putoamisen vaaraan. Vaijeritarraimessa on nykäyksenvaimennin ja pyörivä turvakoukku estää vaijerin kiertymisen. Ekman FS934E kelautuva tarrain sallii käyttäjänsä liikkua vapaasti 10 metrin säteellä tarraimesta pitäen putoamismatkan mahdollisimman lyhyenä. 

Hyväksyntä: EN 360, CNB/P/11.060 mukainen.


Tractel Blocfor 6 ESD -kelautuva turvatarrain

- nauha 6 m


Tractel Blocfor 6 ESD on kelautuva tarrain, joka sallii käyttäjänsä liikkua vapaasti 6 metrin säteellä tarraimesta pitäen putoamismatkan mahdollisimman lyhyenä. Rungon materiaali on muovia ja nauha on polyamidia. Kehittyneiden materiaalien ansiosta tarrain on erittäin kevyt käyttää ja huolto on aiempaa helpompaa ja nopeampaa. Turvakela on hyväksytty käytettäväksi myös vaakatasossa ja se on läpäissyt teräviä reunoja vasten eurooppalaisen testin CNB/P/11.060 (sharp edge test -mukaisesti). Turvatarraimessa on patentoitu ESD-turvajärjestelmä, joka takaa käyttäjän pysäytyksen turvallisissa olosuhteissa, vaikka putoaminen tapahtuu hihnan ollessa kokonaan ulkona. Koulutetut henkilöt voivat tehdä Tractel Blocfor 6 ESD -kelautuvalle tarraimelle vuositarkastuksen silmämääräisesti valmistajan määrämien ohjeiden mukaisesti.

Mitat: 181 x 136 x 68 mm, paino: 2,1 kg

Hyväksyntä: EN 360:2002 mukainen.


Tractel Blocfor 20 R ja 30 R -kelautuva turvatarrain, ruostumaton vaijeri

- vaijeri 10 m

- vaijeri 18 m

- vaijeri 27 m  

Tractel Blocfor  on laadukas kelautuva tarrain, joka sallii käyttäjänsä liikkua vapaasti vaijerin pituuden säteellä tarraimesta pitäen putoamismatkan mahdollisimman lyhyenä. Rungon materiaali on muovia ja vaijeri on ruostumatonta terästä. Kehittyneiden materiaalien ansiosta tarrain on erittäin kevyt käyttää. Tarrain on hyväksytty käytettäväksi myös vaakatasossa. Käytettäessä tarrainta tilanteessa, jossa vaijerin on mahdollista kulkea katon reunan tai jonkin muun tason reunan yli, on käytettävä lisävarusteena pidennysnauhaa (tuotenumero 086250).


Tractel Blocfor kelautuva turvatarrain / pelastusvinssi

- vaijeri 18 m


Tractel Blocfor 20R-46-10 on kelautuva tarrain, joka sallii käyttäjänsä liikkua vapaasti 18 metrin säteellä tarraimesta pitäen putoamismatkan mahdollisimman lyhyenä. Lisäksi laite on käytettävissä pelastusvinssinä henkilöpelastukseen. Rungon materiaali on muovia ja vaijeri on ruostumatonta terästä. Kehittyneiden materiaalien ansiosta tarrain on erittäin kevyt käyttää. Tarrain on hyväksytty käytettäväksi myös vaakatasossa. Käytettäessä tarrainta tilanteessa, jossa vaijerin on mahdollista kulkea katon reunan tai jonkin muun tason reunan yli, on käytettävä lisävarusteena pidennysnauhaa (tuotenumero 086250).

Mitat: 400 x 275 x 100 mm, paino: 9,3 kg

Hyväksynnät: EN 360 ja EN 1496 B mukaiset.


IKAR 41-ACB kelautuva turvatarrain nostokorikäyttöön

1,8 m turvatarrain integroidulla nykäyksenvaimentimella nostokorikäyttöön. Suunniteltu erityisesti kaikenlaisilla liikuteltavilla alustoilla työskentelyyn: Testattu "double" sharp edge -mukaisesti kaiteen molempien terävien (säde=0,5mm) reunojen yli. Pysäyttää putoamisen ja pehmentää nostokorin ankkuripisteeseen kohdistuvat nykäysvoimat useiden nostokorivalmistajien suositusten mukaisesti alle 3 kN:iin. Automaattisesti sisään kelautuva. Kiertymisen estävä leikarikiinnitys. Voidaan käyttää kaikissa asennoissa.

Soveltuu myös muiden terävien reunusten yli käyttöön: valssatuille teräsprofiileille, puupalkeille ja verhoillun pyöristetyn kattoreunuksen yli jne. HUOM! Hihnalla varustetut tarraimet eivät kuitenkaan sellaisenaan sovellu olosuhteisiin, joissa reuna on erittäin terävä tai epätasainen (purseellinen) eli esim. ontelolaatoille, valubetonille, teräville peltirakenteille jne. Tutustu aina käyttöohjeisiin. Käyttäjän alta vaadittava turvaetäisyys poikkeuksellisen lyhyt: Käyttäjän yläpuolelle kiinnitettynä 2 m ja työskentelytasoon kiinnitettynä 3,9-4,0m (lue käyttöohjeet).
Kuori alumiinia, liitoselin nauha. Nauha varustettu automaattisesti lukkiutuvalla alumiinisella liitoskarabiinilla. Pituus 1,8 m ja lisäksi voidaan tarvittaessa käyttää valjaan päässä 40 cm liitoshihnaa laajentamaan liikkumisaluetta (tuotenro 45-IK 6 B 40 R). Tarkastustoiminta nopeasti Suomessa. Paino 0,96 kg. Ulkomitat: 240 x 84 x 61 mm. Täyttää CE EN 360:2002 sekä CNB 11060 2008 tyyppi A standardien vaatimukset. IPAF hyväksytty (International Powered Access Federation). Maksimielinikä 10 vuotta.

MARKKINOIDEN PIENIN INTEGROIDULLA NYKÄYKSENVAIMENTIMELLA VARUSTETTU TURVATARRAIN!
Tuotenimi ACB tulee sanoista Acccon Click Block.


IKAR HWS-6 kelautuva turvatarrain

- vaijeri 6 m

6 m turvatarrain integroidulla nykäyksenvaimentimella, pysäyttää putoamisen ja pehmentää nykäysvoimia. Automaattisesti sisään kelautuva, kiertymisen estävä leikarikiinnitys. Toimii kaikissa asennoissa.  

Soveltuu myös terävien reunojen yli käyttöön: ontelolaatoille, betonielementeille, valubetonille, periksi antaville peltirakenteille, valssatuille teräsprofiileille, puupalkeille ja verhoillun pyöristetyn kattoreunuksen yli. Käyttäjän alta vaadittava turvaetäisyys poikkeuksellisen lyhyt: Käyttäjän yläpuolelle kiinnitettynä 2 m ja työskentelytasoon kiinnitettynä 3,8 m. 
Kuori alumiinia, liitoselin vaijeri. Vaijeri varustettu automaattisesti lukkiutuvalla liitoskarabiinilla. Tarkastustoiminta nopeasti Suomessa. Paino 3,0 kg. Ulkomitat: 400x145x80 mm. CE DIN EN 360. Käyttöikä 10 vuotta.  turvatarrain integroidulla nykäyksenvaimentimella, pysäyttää putoamisen ja pehmentää nykäysvoimia. Automaattisesti sisään kelautuva, kiertymisen estävä leikarikiinnitys. Toimii kaikissa asennoissa.  

IKAR HWS-9 kelautuva turvatarrain

- vaijeri 9 m

9 m turvatarrain integroidulla nykäyksenvaimentimella, pysäyttää putoamisen ja pehmentää nykäysvoimia. Automaattisesti sisään kelautuva, kiertymisen estävä leikarikiinnitys. Toimii kaikissa asennoissa.  

Soveltuu myös terävien reunojen yli käyttöön: ontelolaatoille, betonielementeille, valubetonille, periksi antaville peltirakenteille, valssatuille teräsprofiileille, puupalkeille ja verhoillun pyöristetyn kattoreunuksen yli. Käyttäjän alta vaadittava turvaetäisyys poikkeuksellisen lyhyt: Käyttäjän yläpuolelle kiinnitettynä 2m ja työskentelytasoon kiinnitettynä 3,8m. 
Kuori alumiinia, liitoselin vaijeri. Vaijeri varustettu automaattisesti lukkiutuvalla liitoskarabiinilla. Tarkastustoiminta nopeasti Suomessa. Paino 3,7kg. Ulkomitat: 455x160x85mm. CE DIN EN 360. Käyttöikä 10 vuotta.

IKAR 42-HAS  kelautuva turvatarrain automaattisella laskutoiminnolla

- vaijeri 9 m

- vaijeri 18 m

- vaijeri 30 m

Turvatarrain integroidulla nykäyksenvaimentimella ja automaattisella laskutoiminnolla työkäyttöön. Automaattisesti sisään kelautuva. Pysäyttää putoamisen ja pehmentää nykäysvoimia. Ankkuripisteeseen kiinnitystä varten kiinteä lenkki. Toimii kaikissa asennoissa.  

Tätä tuotetta käytetään normaalin turvatarraimen tapaan, mutta putoamisen jälkeen HAS malli tarjoaa automaattisen pelastautumismahdolisuuden: Putoamisen pysäyttämisen jälkeen laite laskee henkilön 0,5 m/sek nopeudella alas. Automaattinen nopeuskontrolli pitää nopeuden samana koko laskeutumisen ajan. Käyttäjän maksimipaino varusteineen 136 kg. 

Kuori alumiinia. Liitosköysi halkaisijaltaan 4,8 mm vaijeria. Vaijeri varustettu automaattisesti lukkiutuvalla liitoskarabiinilla. Tarkastustoiminta nopeasti Suomessa. Paino 5, 11 ja 17 kg. Ulkomitat: 455 x 160 x 120 mm, 580 x 232 x 135 mm, 600 x 275 x 150 mm. CE DIN EN 341. Maksimielinikä 10 vuotta.

IKAR 41-HRA kelautuva turvatarrain / pelastusvinssi

- vaijeri 12 m - 48 m ruostumaton teräs

- alumiinikotelo

- paino 7,5 kg / 12 m

IKAR 41-54-WHG seinäkiinnike 9,5 - 24 m tarraimille

- seinään asennettava pikakiinnike IKAR HRA -sarjan vinssillä varustetuille turvatarraimille

- mahdollistaa tarraimen asettamisen helppopääsyiseen paikkaan, ja vaijerin viemisen kattoon tai seiniin asennettujen taljapyörien kautta haluttuun kohtaan, esim. säiliöluukun yläpuolelle

- pelastusvinssin kampi mahtuu liikkumaan kiinnikkeen ulkopuolella

- järjestelmään asennettava vähintään 1 kpl taljapyöriä

IKAR Deflection DB-A 1/2 taljapyörä

- vaijerin viemiseen haluttuun kohteeseen

IKAR 41-HRA kelautuva turvatarrain / 41-S30 pelastusvinssi ketjulla

- vaijeri 12 - 48 m ruostumaton teräs

- ketjuvinssi, ketjun kokonaispituus 3 m

- alumiinikotelo

- mahdollistaa vinssin käytön myös silloin, kun se joudutaan asentamaan korkealle

IKAR Favorit ABS 3a W -vakionopeuslaskeutumislaite

 Pelastuslaite, jolla laskeudutaan vakionopeudella alas.

 Hätälaskeutumislaite kunnossapitoon, nostureihin, varastohisseihin jne.

 Laskeutumisnopeus max 1,5 m/s

 Maksimi korkeus 200 m

 Kahdelle käyttäjälle

 Suurin sallittu kuorma 200 kg

 Paino ilman köyttä 1,2 kg


Latchways PRD turvavaljas-pelastuslaite

Laskeutumislaite yhdistettynä turvavaljaaseen.

Hätälaskeutumislaite kunnossapitoon, nostureihin, varastohisseihin jne.

Putoamisen jälkeen käyttäjä voi halutessaan laskeutua vakionopeudella automaattisesti 20 m alaspäin, mikäli reitti on vapaa.

 - köyden pituus 20 mLatchways PRD -esite

Skylotec HSG 5L taakkatarrain 250 kg / 5 m

Taakkatarrain kuorman varmistamiseen.

Kuorma 250 kg / 5 m

Väkipyörällä kuorma 500 kg / 2,5 m

Edullinen taakkatarrain harvasyklisiin käyttökohteisiin.

SALA KD4PLA -taakkatarrain

300 - 500 kg kuormille / 5 - 12 m

SALA taakkatarrain -esite
Sähköpostilla
Tekstiviestillä

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti.